Akce v roce 2011

V roce 2011 nabídl Pesoklub několik akcí.
Na jaře:
V dubnu jsme uspořádali naši první akci – „jarní pesovycházku“ brdskými lesy.  Z připravených tras 10 a 14 km většina pejskařů zvolila tu delší  s možností „plavení“ psů v krásných lesních rybníčcích (Charvátův a Tušimský). Nikdo ze zúčastněných, dvounohých ani čtyřnohých, se cestou neztratil a  všichni došli spokojeni do cíle.

V létě:
V květnu jsme nabídli sportovní zážitky také dětem a uspořádali jsme ve Sportovním klubu Vlaška dětský canicross s možností vyzkoušet si i základy agilit. Kdo přišel bez psa, mohl si na startu nějakého zapůjčit, pejsci běhali trasu ochotně s každým malým zájemcem, který jim nabídl pamlsek.

Na podzim:
1. ročník Podbrdského canicrossu
Za laskavé pomoci Siberian husky klubu CR jsme v září uspořádali první setkání příznivců běhu se psy – canicrossu. Do sportovního klubu Vlaška v Dobříši přijeli profesionálové s ryze závodními plemeny, ale i „normální“ pejskaři, kteří si přišli canicross vyzkoušet poprvé v životě. Hromadný start, který dokonale prověřil socializaci a ovladatelnost všech psů, byl myslím atrakcí celého závodu, do cíle pak už dobíhali závodníci dle svých sil po skupinkách nebo samostatně. Vládla velmi přátelská atmosféra bez soutěžní rivality, trať byla pečlivě připravena a uzpůsobena měkkým psím tlapkám, zázemí klubu Vlaška bylo příjemné a déšť počkal, dokud všichni zdárně nedoběhli do cíle. Mix různých plemen a kříženců se též choval vzorně, bez zášti či opovržení vedle sebe běželi saňoví psi, španělský galgo či srdnatí jorkšírci, každý svým tempem.
Byli bychom rádi, kdyby se tento první ročník stal počátkem tradice každoročního přátelského setkávání profesionálů a amatérů, přispěl tak k popularizaci sportu se psy a zároveň finančně pomohl v péči o psy opuštěné, kteří  – ne svojí vinou – nemají možnost trávit své dny aktivně po boku svého pána.